Kuvaus

Seulanpääkivi maisemointiin

Näyttäviä seulanpääkiviä eli maisemointikiviä moneen kohteeseen.

Seulanpääkivi on pyöreäreunaiseksi hioutunut kivi. Se ei siis ole sepeliä tai mursketta, joissa reunat on usein teräviä vaan luonnon muovaamia ja näin kauniita kiviä.

Seulanpäänkivi käyttökohteissa

Maisemakiville löytyy monta käyttökohdetta, eikä varmasti tässä tule niitä kaikkia.  Seulanpääkivi sopii esimerkiksi sokkelin viereen luomaan viimeisteltyä tunnelmaa taloon. Kivet käyvät myös kukkapenkin reunaan estämään rikkakasvien ja ikävännäköisen mullan leviämistä. Usein seulanpääkivi laitetaan kuitenkin kivipihaan koristeeksi sellaiseen kohtaan johon se ulkonäöllisesti sopii.

Erikokoiset maisemakivet voidaan myös sekoittaa keskenään.

Maisemakiven/ Seulanpääkiven koko

Koko 150-300mm on suurehkoa seulanpääkiveä, joka voidaan hyvin sekoittaa pienempien kivien kanssa jolloin voidaan luoda tyylikäs kokonaisuus. Varsinkin suuremmilla alueilla suurien kivien väleihin tarvitaan usein täytettä, ja siihen sopii pienemmät kivet hyvin. Myös betonointi täyttää raot tehokkaasti, joskin silloin purkaminen on huomattavasti haastavampaa. Kokomerkintä 150-300mm tarkoittaa että kivien pienin sivu on 15-30cm. Pientä vaihtelua voi kuitenkin esiintyä suuntaan ja toiseen.

Tilaaminen ja ostaminen

Maisemakivi 150-300mm myydään sekä 600 litran, että 1200 litran säkeissä. On hyvä huomioida, että 600 litran säkin paino on noin 1000kg ja  1200 litran säkin paino on noin 2000kg. Toimitus 40km:n säteellä Ylöjärven pieneltä soramontulta kuuluu hintaan. Luonnollisesti noutaminenkin onnistuu, joten ota yhteyttä tai tule paikalle. Helpointa ja vaivattominta on kuitenkin laittaa tilaus sisälle verkkokaupasta suoraan.

Maisemointikivien asennus

Seulanpääkivi eli maisemointikivi asennetaan latomalla kivet vieri viereen. Pyri asettamaan kivet yläosastaan samalle tasolle, ja noin 1-2 cm halutun asennuskorkeuden yläpuolelle. Tiivistyessä maa laskee hieman jolloin asennuskorkeus madaltuu toivotulle tasolle. Kivien asennuksessa hieno kivituhka toimii hyvin, ja jättää muurahaiset ulkopuolelle.